Pred PU Maribor so razkrili nekoliko več informacij o nočnem napadu na okrožno sodnico na gospodarskem oddelku okrožnega sodišča Danielo Ružič.

Andrej Kolbl, ki po pooblastilu generalne direktorice policije vodi Sektor kriminalistične policije PU Maribor, je danes za medije pred Policijsko upravo Maribor pojasnil, da »policija zelo resno obravnava napad na sodnico, ki se je zgodil ponoči v okolici Maribora«, in tako že poteka aktivna obsežna preiskava mariborskih kriminalistov v sodelovanju z okrožnim sodiščem, nacionalnim forenzičnim laboratorijem in inštitutom za sodno medicino. Napad po 116. členu obravnavajo kot poskus umora.

Neznani storilec oziroma storilci so jo ponoči počakali pred njeno stanovanjsko hišo in jo hudo telesno poškodovali. Poškodovana je bila s predmetom, a policisti še ne vedo, s katerim. Na kraj so bili napoteni reševalci in policisti, ki so zavarovali kraj, ji nudili pomoč in jo nato z reševalnim avtomobilom prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer je ostala na zdravljenju. 

Njeno zdravstveno stanje je sedaj stabilno in več ni v smrtni nevarnosti, medtem ko o poškodbah še ne morejo govoriti. 

Motiv napada policisti povezujejo ali s službenim delom ali zasebnim življenjem. »Kaj več o motivu trenutno še ne morem govoriti, saj je kriminalistična preiskava v zgodnji fazi, zato še poteka ugotavljanje okoliščin in zbiranje vesti,« je še dodal Kolbl in pozval, da se kakršnekoli informacije sporočijo na 113 ali anonimni telefon policije 080 1200. 

Ružičeva sodila v odmevnih primerih

Ružičeva je sodila v odmevnih primerih, med drugim v tožbi DUTB zoper nekdanje vodilne v Probanki, gospodarskem sporu med Iskro in Mestno občino Maribor glede prekinitve projekta radarji za odškodnino 12,8 milijona evrov ter v odškodninskih tožbah podjetja KND in občine Duplek proti avstrijskemu Verbundu zaradi škode v poplavah Drave leta 2012, piše STA.

»Fizično nasilje nad sodnico predstavlja hud napad na pravno državo in neodvisnost sodstva. Ne smemo dovoliti, da bi zavladal zakon ulice. Ta napad izkazuje, da je treba vsake verbalne grožnje z napadom na življenje in telo sodnikov v zvezi z njihovim delom resno obravnavati,« so opozorili tudi v Slovenskem sodniškem društvu, kjer so napad najostreje obsodili.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice