Na Policijski upravi Maribor so preverili postopek policistov z občanom na Mariborskem otoku, ki se je zgodil 25. oktobra in je bil objavljen in deljen na družbenih omrežjih.

Posnetek, ki je zaokrožil po družbenih omrežjih in ga je delilo več kot 1500 uporabnikov družbenega omrežja Facebook, prikazuje del policijskega postopka. 

Ob zmedenem zapisu je Mariborčan priznal: »V tistem sem jih zmerjal z barabami in pognala sta se za mano. S psom sta me spravila na tla in po par minutah davljenja sem bil vklenjen v lisice. Vmes sem tudi izgubil zavest za nekaj sekund. Odnesel sem jih ves blaten, raztrgan, z modricami in kaznijo 800 evrov, (400 evrov, če plačam v kratkem roku).« 

Na Policijski upravi Maribor pojasnjujejo, da je bil postopek izveden zakonito, strokovno in učinkovito, razen v delu, ki se nanaša na spoštljivo komunikacijo policista - ogovarjanje in tikanje: »Na slednje bomo policista opozorili.«

Policisti so podvzeli tudi ukrepe za zagotovitev varnosti vseh vpletenih v postopek. Občana, ki sta ga imela policista v postopku, so pozvali, da lahko poda pritožbo zoper policista ali kazensko ovadbo, če meni, da mu je policist z dejanjem ali opustitvijo dejanja kršil človekove pravice ali temeljne svoboščine.

»Občan je povedal, da se ne bo pritožil niti podal kazenske ovadbe in da bo globo v predpisanem roku plačal,« še dodaja policija.

Vse, ki se s komentarji odzivajo na tovrstne objavljene vsebine, pa pozivajo, naj se vzdržijo neustreznih pozivov in ščuvanju k izvrševanju kaznivih ravnanj.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Haha (nepreverjen)

Dosti je takšnih primerov in toliko časa te pretepajo dokler ne podpišeš da te niso pretepali.. Mojega 17 letnega prijatelja pred nekaj leti so pretepli ker se je po telefonu z mamo meno.. Že preden so prispeli.. V bistvu pa človek ni bil res nič kriv

Starejše novice