Fotografija je simbolična.
Objavljamo kronologijo pomembnejših dogodkov v zadnjih 24 urah na območju Policijske uprave Maribor.

Neznani storilec je med 7. in 10. februarjem s parkirnega prostora na Majcigerjevi ulici v Mariboru ukradel osebni avtomobil znamke Audi A6, sive barve, letnik 1999, z registrsko oznako KP EM-031. Materialna škoda znaša okoli 1.000 evrov.

Po prometni nesreči je pešec zdravniško pomoč iskal sam

Sinoči malo pred 20. uro je 40-letna Mariborčanka na prehodu za pešce na Meljski cesti, v križišču z Ulico kraljeviča Marka v Mariboru trčila v 33-letnega pešca, državljana Kosova. Po policijskem ogledu kraja prometne nesreče je pešec zdravniško pomoč v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor iskal sam.

»Elektronski indikator je pokazal, da je imela voznica v organizmu 0,72 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Policisti bodo voznico kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu,« so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Povzročitelj prometne nesreče zbežal, za njim je bila razpisana tiralica

Sinoči okoli 18.40 je 25-letni voznik, za bivanje prijavljen v Celju, v križišču Pregljeve in Ulice Frana Kovačiča v Mariboru zaradi nepravilne strani vožnje trčil v voznika osebnega avtomobila, 35-letnega Mariborčana.

Takoj po trčenju sta povzročitelj prometne nesreče in njegov sopotnik peš pobegnila s kraja nesreče. To so opazili kriminalisti, ki so se po naključju znašli v bližini, in stekli za obema. Povzročitelja so ujeli in prijeli po nekaj minutah bega, njegovega sopotnika pa kakšnih pet minut kasneje. Policisti so ugotovili, da je za povzročiteljem prometne nesreče razpisana tiralica zaradi privedbe v zapor. Tja so ga po zaključenem postopku tudi privedli.

Prometni policisti so ugotovili še, da je bilo vozilo, ki ga je vozil povzročitelj, neregistrirano in označeno z ukradenima registrskima tablicama drugega vozila. Voznik ni imel vozniškega dovoljenja. Policisti so zato vozilo zasegli, v zvezi z ukradenima registrskima tablicama pa bodo povzročiteljla kazensko ovadili in zoper njega podali enotni obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Plin je k sreči uhajal na prostem

Včeraj dopoldan sta dva delavca ročno kopala jarek za vodovod na Finžgarjevi ulici v Slovenski Bistrici. Pri tem je eden od njiju z lopato poškodoval cev plinovoda, zaradi česar je na globini okoli 80 centimetrov začel uhajati plin.

Poškodbo so kmalu sanirali in preprečili nadaljnje uhajanje plina. Ker je plin uhajal na odprtem, nevarnosti za ljudi ni bilo. Materialna škoda znaša okoli 200 evrov. Delavca bodo policisti kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja poškodovanje ali uničenje javnih naprav.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice