Včeraj so se zgodile kar tri prometne nesreče, povzročitelji pa vozili brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Včeraj zjutraj se je v okolici Podlehnika zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena 36 in 70-letni voznik osebnega vozila. Oba moška sta vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja, 36-letnik pa je vozil tudi pod vplivom alkohola, zato so jima policisti Policijske postaje Podlehnik vozili zasegli.

Okrog 21. ure so policisti PP Podlehnik ustavili 53-letnika, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja ter pod vplivom alkohola. Policisti so mu vozilo zasegli, kasneje pa ugotovili, da osebno vozilo ni bilo registrirano, so sporočili iz Policijske postaje Maribor.

V okolici Ormoža se je zgodila prometna nesreča, v kateri se je huje poškodoval voznik brez veljavnega vozniškega dovoljenja in z neregistriranim motornim vozilom trčil v osebni avtomobil. 27-letna voznica osebnega avtomobila se je v nesreči lažje telesno poškodovala.

Prometnima nesrečama v okolici Podlehnika in Ormoža je po doslej zbranih informacijah botrovala tudi neprilagojena hitrost.

Do nedelje poostren nadzor hitrosti

V Sloveniji in v večini evropskih držav bodo policisti do nedelje, 27. avgusta izvajali evropsko usklajen poostren nadzor hitrosti, akcijo Speed, ki potega v okvirju Tispola. Namen akcije je spodbuditi voznike, da bi vozili previdno in varno. Na slovenskih cestah je neprilagojena hitrost še vedno glavni razlog za prometne nesreče z najhujšimi posledicami.

Do 20. avgusta letošnjega leta je na slovenskih cestah življenje izgubilo 81 udeležencev, kar je za 9 odstotkov manj kot v istem obdobju lansko leto. Izmed vseh umrlih jih je kar 34 umrlo v prometnih nesrečah, ki so se zgodile zaradi neprilagojene hitrosti.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice