Učenci Osnovne šole Majšperk večkrat opozorili na voznika belega kombija, ki naj bi jih nagovarjal, naj sedejo v vozilo, in jim ponujal sladkarije. Srečali so tudi tri druga nenavadna vozila, ki so stala na štirih lokacijah ob šolski poti.

Neznanci, ki naj bi v različnih vozilih 27. in 28. februarja nagovarjali osnovnošolce v okolici Majšperka, so bili opaženi na štirih lokacijah, kjer učenci vsakodnevno pešačijo v šolo in domov, poroča Štajerski tednik. 

Videni so bili v Stanečki vasi, pri gasilskem domu v Majšperku, na Bregu in Kupčinjem Vrhu. Otroke naj bi otroke nagovarjali, da sedejo v avto, in jim ponujali prevoz pod pretvezo, da je mamici zmanjkalo bencina. Po opisu osnovnošolcev naj bi bil kombi mariborske registracije z rdečim napisom na voznikovi strani in znamke Volkswagen.

O dogodku takoj obvestili možje v modrem

»O dogodku smo takoj obvestili Policijsko postajo v Podlehniku, ki skrbi tudi za naše območje, in takoj poskrbeli, da vsi učenci vedo, kako ravnati v podobnih primerih ogovarjanja neznancev. Vse učence smo o dogajanju obvestili z okrožnico, učitelji pa so jih podučili, kako ravnati v taki situaciji. Zdaj vsi vedo, da morajo takoj obvestiti policijo, starše in šolo ter se držati v skupinah ali vsaj v paru. Z učenci, ki so jih neznanci nagovorili, so se pogovorili tudi policisti v prisotnosti naše svetovalne delavke,« je pojasnila ravnateljica Evelin Kočevar in dodala, da na srečo ni nobeden od nagovorjenih otrok sedel v avto.

Primer je prevzela policija in ga za zdaj še proučuje, še poroča Štajerski tednik. 

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Niso neznanci ... (nepreverjen)

ampak ukrajinska mafija

Starejše novice