Slika je simbolična (foto: Bobo).
Konec tega tedna se začnejo počitnice na Bavarskem v Nemčiji, zato je pričakovati močno povečan promet od Avstrije proti Hrvaški, prav tako tudi čakalne dobe na mejah.

V ponedeljek se začenjajo počitnice tudi v Italiji, zato se pričakuje gneča na cestah in tudi na mejnih prehodih s Hrvaško.

Konec tega tedna je pričakovati močno povečan promet od Avstrije proti Hrvaški, prav tako čakalne dobe na avstrijski strani predora Karavanke proti Sloveniji, je zapisano na spletni strani prometno informacijskega centra.

Obremenjena ljubljanska obvoznica

Voznike opozarjajo tudi na bolj obremenjeno ljubljansko obvoznico ter odseke, ki vodijo proti obali, Istri ter mejne prehode s Hrvaško. S ponedeljkom se počitnice začnejo tudi v Italiji.

Promet se bo glede na dinamiko začetka počitnic v nemških deželah, na Nizozemskem in v Avstriji postopno povečeval tudi za vikende, so zapisali na spletni strani.

V letošnjem letu se je promet vrnil in tudi že presegel promet iz leta 2019, ugotavljajo. Povečalo se je tako število domačih voznikov kot tudi turistov, največji porast pa beležijo pri tovornih vozilih.

Zaradi povečanega števila tujih voznikov se promet zgosti na gorenjski in primorski avtocesti.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice