Incident se je zgodil med mladoletnimi dijaki, policija je zato redkobesedna.
Po tem, ko so dijaki Tehniškega šolskega centra Maribor v podhodu na mariborski glavni avtobusni postaji pretepli svojega sovrstnika, incident intenzivno preiskuje policija.

V Mariboru še vedno odmeva incident med mladoletnimi dijaki iz Tehniškega šolskega centra Maribor, ki se je po pričevanju zanesljivega vira zgodil v sredo, 7. oktobra, na glavni avtobusni postaji v štajerski prestolnici.

Policija je bila s primerom seznanjena v petek, torej istega dne, ko smo incident razkrili na Mariborinfo. Tedaj so možje v modrem začeli z zbiranjem obvestil glede surovega pretepa.

Policija je bila s primerom seznanjena v petek. Zdaj pojasnjujejo, da obstajajo razlogi za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje nasilništva.

Teče intenzivna preiskava, vsi vpleteni so mladoletni

Na Policijski upravi Maribor policisti v zvezi s primerom vodijo intenzivno preiskavo kaznivega dejanja.

»Po do sedaj zbranih obvestilih obstajajo razlogi za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje nasilništva,« izpostavljajo mariborski policisti.

Pri tem dodajajo, da iz razloga interesa preiskave več informacij o dogodku v tem trenutku ne morejo nuditi.

»Ker pa se je izkazalo, da so vsi udeleženci tega dejanja mladoletniki, ki so po zakonu o varstvu osebnih podatkov posebej zaščitena kategorija oseb, tudi po zaključku preiskave ne bomo nudili dodatnih informacij o podrobnostih dejanja in preiskave,« poudarjajo na Policijski upravi Maribor.

Na odgovore, kakšna je predvidena kazen za kršitev že prej navedenega zakona za mladoletne osebe, še čakamo.

Prav tako čakamo tudi na odziv ravnatelja Tehniškega šolskega centra Maribor Darka Kukovca, ki je bil v petek zelo redkobeseden: »Danes sem dobil podatek, da se je zgodil incident. Takoj sem začel raziskovati dejstva. Zadeva, seveda, še ni raziskana in vam v interesu preiskave v tem trenutku ne morem povedati nič drugega.«

Na posnetku najprej gledamo dijake, ki nekaj časa korakajo do podhoda, nato dijak v črnem žrtvi izroči telefon s sporočilom in mu ukaže, naj ga prebere. Slišimo, kako domnevno mladoletna žrtev ponavlja: »To ni res. Nisem tega rekel.«

Povod za napad na mladoletnega dijaka naj bi bila po pričevanju vira Mariborinfo 'grda beseda', ki naj bi jo žrtev izrekla. Eden izmed vpletenih nato začne udrihati po svojem sovrstniku in ne odneha. Kot lahko vidimo na posnetku, se žrtev skrije v kot, ta čas pa ob strani stojita vsaj še dva dijaka. Pretep traja dlje časa, eden izmed dijakov pa dogajanje snema. 

Vir, ki je našemu uredništvu poslal posnetek, poudarja, da naj bi imel pretepen dijak v šoli status dijaka, ki rabi učno pomoč.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Hinko F. (nepreverjen)

Nekoč so takšne junake porihtali miličniki.

Starejše novice