*Fotografija je simbolična
Do fizičnega napada na sodnika okrajnega sodišča v Ljutomeru, je prišlo med glavno obravnavo na Okrajnem sodišču na Ptuju, kjer je nastopil, kot priča.

Poročali smo, da naj bi med obravnavno na Okrajnem sodišču na Ptuju skupil sodnik iz Ljutomera, ki je na sodišču nastopil v vlogi priče.

Po naših informacijah gre za sodnika Gorazda Tivadarja, do nenavadnega dogodka pa je prišlo minuli ponedeljek, 7. septembra, ko je Tivadar nastopil kot priča na sojenju zoper obtoženega Boštjana Klementa iz Ljutomera. Slednjemu sodijo zaradi poškodovanja tuje stvari, saj naj bi marca lani popisal stene in zlomil nekaj šip na oknih ljutomerskega sodišča, zato je bilo sojenje tudi prenešeno na ptujsko sodišče. 

Klement naj bi ljutomerskega sodnika napadel v hipu, ko je ta stopil na mesto za priče in ga neposredno 'nokavtiral' ter mu poškodoval nos in ličnico. Obravnava je bila seveda nato končana, posredovati pa so morali policisti. Napadeni Tivadar naj ne bi prejel hujših telesnih poškodb in se 18. septembra že vrača na delovno mesto.

Napadalec ima pestro zgodovino

Klement je stari znanec pravosodnega sistema, pred leti pa je skušal celo pred soboškim tožilstvom javno protestirati zaradi domnevno neupravičenega pregona s strani okrožne državne tožilke.

Ptujski sodniki sicer kljub napadu na njihovega stanovskega kolega in to celo v prostorih sodišča, zoper Klementa niso odredili pripora in bo tako na še eno obravnavo počakal na prostosti. 

Po naših informacijah policisti dogodek obravnavajo kot kaznivo dejanje oviranje pravosodnih organov in kaznivo dejanje povzročitve lahke telesne poškodbe in še zbirajo obvestila v predkazenskem postopku. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice