Znane vse podrobnosti uboja 64-letnika iz Ptuja, ki sta ga osumljena hotela prikriti s prijavo padca po stopnicah.

Pred dnevi so na Ptuju našli mrtvega moškega, ki naj bi padel po stopnicah, a je policija na prizorišču tragedije ugotovila, da je šlo za nasilno smrt. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja uboja so mariborski policisti dvema osumljencema, 56-letniku, ki je na Ptuju veljal za mestnega posebneža, in 41-letniku odvzeli prostost in ju pridržali.

Iz Policijske uprave Maribor so sporočili, da so oba osumljena, ki sta utemeljeno osumljena storitve kaznivega dejanja uboja, včeraj zvečer bila privedena k dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča na Ptuju. dejanje sta storila 4. junija v stanovanjski hiši na Ptuju. Preiskovalna sodnica je za zoper oba odredila sodno pridržanje.

Sprli so se med popivanjem

V nadaljni preiskavi so kriminalisti ugotovili, da se je pokojni 4. junija v dopoldanskem času nahajal v stanovanjski hiši, kjer je prišlo do zločina, v družbi dveh moških. Med popivanjem so se sprli, med prepirom pa sta osumljenca pričela njunega starejšega družabnika pretepati, vse dokler ni negibno obležal. Za tem sta ga zvlekla na stopnišče stanovanjske hiše, kjer sta ga pustila in je tam kasneje umrl.

Oba osumljenca je policija v preteklosti že obravnavala za kazniva dejanja in prekrške z elementi nasilja. Za kaznivo dejanje uboja je predpisana kazen od petih do petnajst let.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice