*Fotografija je simbolična
Policisti mariborske policijske uprave so v poostrenem nadzoru, ki je potekal po celotni Sloveniji od 17.decembra do konca leta, naleteli na 66 voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola.

Kot so sporočili iz policije, so na podravskih cestah pri poostrenih nadzorih, pri katerih je bil poudarek na ugotavljanju psihofizičnega stanja voznikov, v prazničnem času preskusili 3141 voznikov.

66 jih je bilo opitih

Pri tem so odredili deset strokovnih pregledov za ugotavljanje alkohola in devet za ugotavljanje prisotnosti mamil, zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi.

Med 66 vozniki pod vplivom alkohola jih je 23 napihalo več kot 0,52 miligrama, kar pomeni visoko denarno kazen ter 18 kazenskih točk in s tem odvzem vozniškega dovoljenja. Trije vozniki so preskus alkoholiziranosti odklonili, štiri pa so zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali.
 

Alkohol velik problem na območju PU Maribor

Ker je na območju mariborske policijske uprave vožnja pod vplivom alkohola še vedno eden od ključnih dejavnikov prometnih nesreč, bodo policisti za zagotavljanje ugodnejših prometno-varnostnih razmer tej problematiki pozornost pri nadzoru cestnega prometa namenjali tudi v prihodnje, so še sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice