Znane so podrobnosti včerajšnje nesreče, v kateri se je avtomobilu odpel lahki priklopnik. Pri osnovni šoli je trčila v tretješolca in enega lažje, drugega pa hudo poškodovala.

Včeraj smo poročali o prometni nesreči, v kateri se je osebnemu vozilu odklopila prikolica in pri tem poškodovala otroke. Zdaj so s Policijske uprave Maribor posredovali podrobnosti nezgode, v kateri sta bila poškodovana dva otroka.

Do nesreče je prišlo malo pred poldnevom, ko je 52-letni moški vozil osebni avtomobil, ki je imel pripet lahki priklopnik, po lokalni cesti v naselju Velika Nedelja, iz smeri Drakšla proti Mohvcem pri Veliki Nedelji.

Ko je pripeljal v bližino OŠ Velika Nedelja, kjer vozišče poteka po klancu navzdol, se mu je, zaradi neizpravnosti delov povezave med vlečnim in priklopnim vozilom odpelo priklopno vozilo. To je nekontrolirano zapeljalo v desno na hodnik za pešce, po katerem so takrat prihajali učenci tretjega razreda osnovne šole.

Tretješolec hudo poškodovan

Priklopno vozilo je na hodniku za pešce trčilo v dva otroka. Oba so z reševalnim vozilom prepeljali v ptujsko bolnišnico. En izmed njiju je utrpel hude, drugi lažje telesne poškodbe.

Možje v modrem bodo voznika kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice