Kaj se dogaja s primerom Ružič smo preverili na Okrožnem državnem tožilstvu v Mariboru in na Policijski upravi Maribor.

Minevajo trije meseci od brutalnega napada na sodnico gospodarskega oddelka mariborskega okrožnega sodišča Danielo Ružič, ki jo je neznanec okoli 1. ure ponoči pričakal pred domačo hišo na Ulici Jelenčevih v Pekrah in jo z neznanim predmetom pretepel. Napad se je zgodil 16. junija letos, mariborski možje v modrem pa so za poskus umora deset dni po dogodku ovadili partnerja napadene sodnice.

A Okrožno državno tožilstvo v Mariboru je od mariborskih kriminalistov zahtevalo dopolnitev ovadbe. Znova smo preverili, ali so kriminalisti nadgradili dosedanje ugotovitve, ki bi potrjevale motiv storitve poskusa umora fizične osebe iz zasebnega življenja oškodovane osebe - partnerja sodnice.

Tilen Ivič, okrožni državni tožilec, je zatrdil, da policija »še ni zaključila z zbiranjem obvestil po našem zahtevku za dopolnitev ovadbe in torej še vedno čakamo na njihovo poročilo«. »Zato vam več informacij v tem trenutku ne moremo sporočiti,« je dodal.

Že dvakrat dopolnili kazensko ovadbo

Kaj se dogaja s primerom Ružič, smo preverili na Policijski upravi Maribor. Kazenska ovadba zoper znanega storilca je bila na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru s strani mariborskih kriminalistov podana že 23. junija.

Po podaji kazenske ovadbe je pristojno tožilstvo do sedaj dvakrat zahtevalo dopolnitev kazenske ovadbe s podatki, ki so jih po besedah mariborske policije ob privedbi še obdelovali.

»Kazensko ovadbo smo 5. julija 2019 dopolnili z nekaterimi podatki, ki smo jih do takrat uspeli obdelati, z nekaterimi preostalimi obdelanimi podatki pa še 22. avgusta 2019,« pojasnjuje Miran Šadl, predstavnik za odnose z javnostmi Policijske uprave Maribor. S kriminalistično preiskavo sicer še vedno nadaljujejo.

»Razumeti je treba, da gre za zelo obsežno preiskavo pod usmerjanjem mariborskega okrožnega državnega tožilstva, ki terja obdelavo ogromne količine najrazličnejših podatkov, zbiranje obvestil, preverjanje množice pridobljenih informacij in podobno. V interesu kriminalistične preiskave javnosti ne moremo razkriti, kakšne podatke obdelujemo, preverjamo in vrednotimo,« pojasnjuje Miran Šadl in dodaja: »Vsega tega tudi ni mogoče opraviti v času 48 ur, kolikor lahko traja pridržanje osumljenca.«

Pod črto tako tožilstvo v primeru Ružič še čaka policijo.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice