46-letnik je svoja rottweilerja zanemarjal in pretepal.

Policisti Policijske postaje Rače obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja Mučenje živali, ki ga je osumljen 46-letnik iz območja občine Starše.

Osumljeni poseduje dva psa, pasme Rottweiler, stara okrog osem let, ki ju je očitno zanemarjal in pretepal. Psa sta bila po več dni zaprta v gospodarskem poslopju, na verigi dolgi nekaj centimetrov, pri čemer sta bila več dni v lastnih iztrebkih ter brez pitne vode. Psa nista zavedena v uradnih evidencah, prav tako nista cepljena.

Policisti so od Okrožnega sodišča Maribor pridobili odredbo za hišno preiskavo in so jo opravili 7. decembra pri osumljencu, ki je tudi odvisnik od prepovedanih drog. V samem stanovanjskem delu je bilo polno pasjih iztrebkov, iz česar je bilo sklepati, da psa več dni nista bila zunaj.

Oba psa, ki sta bila očitno zanemarjena, so mu odvzeli in predali delavcem zatočišča za živali. Zoper osumljenega bo podana kazenska ovadba na ODT Maribor.

Našli tudi naboj in marihuano

Pri hišni preiskavi je bila osumljencu zasežena manjša količina prepovedane droge marihuane in en naboj kalibra 7,65 mm, za katerega osumljeni ne poseduje orožne listine. Zoper osumljenega v tej zvezi sledi prekrškovni postopek po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami in Zakonu o orožju.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice