Povzročitelj je v napačno smer vozil pod vplivom alkohola - napihal je 0,82 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Na avtocesti Pesnica – Šentilj v smeri Avstrije se je včeraj okoli 20.15 zgodila prometna nesreča, v kateri se je, kot smo poročali, ena oseba hudo telesno poškodovala, ena pa lažje. 

Po besedah policije je prometno nesrečo zaradi vožnje po nasprotni strani avtoceste povzročil 58-letni voznik osebnega avtomobila, doma iz območja Ptuja, ki je vozil v smeri Avstrije. 

Nekoliko naprej od cestninske postaje Dobrenje je trčil v nasproti vozečo 56-letno voznico osebnega avtomobila, doma iz območja Šentilja.

Po trčenju je voznica osebnega avtomobila ostala ukleščena v vozilu in so jo iz vozila s tehničnim posegom rešili gasilci. V nesreči je povzročitelj utrpel hude telesne poškodbe, nasproti vozeča voznica pa lažje. 

Foto: Gasilska brigada Maribor

Oba sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Maribor. Preizkus alkoholiziranosti je pri povzročitelju pokazal prisotnost 0,82 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Zaradi prometne nesreče je bila avtocesta do 23. ure zaprta za ves promet, obvoz je bil urejen po stari cesti proti Šentilju.

Policisti prometne policijske postaje Maribor, ki so opravili ogled kraja prometne nesreče, bodo zoper povzročitelja podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru, zaradi storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu

Foto: Gasilska brigada Maribor

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice