Kriminalisti in policisti so zaključili kriminalistično preiskavo poskusa uboja v Kidričevem. Osumljenec v priporu, grozi mu do 15 let zapora.

Osumljenega 62-letnika so v sredo zvečer s kazensko ovadbo, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja, privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je zanj odredil pripor, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Zdravniki komaj rešili življenje 51-letniku, ki je sam poklical na pomoč

Med kriminalistično preiskavo so ugotovili, da sta se v ponedeljek, 23. julija okoli 23.30, v stanovanju v Kidričevem sprla močno opita 62-domačin in 51-letni Ptujčan. Med prepirom je starejši s kuhinjskim nožem zabodel mlajšega v prsni koš. S tem ga je posebno hudo telesno poškodoval in hudo ogrozil njegovo življenje, poročajo mariborski policisti.

Oškodovanec je o dogodku sam obvestil Regijski center za obveščanje in zaprosil za pomoč. Reševalci so mu na kraju nudili prvo pomoč, nato pa so ga z nožem v prsih v smrtni nevarnosti odpeljali v UKC Maribor, kjer so mu zdravniki rešili življenje.

Nož pustil v prsih in si s tem rešil življenje

62-letnik je svojega kolega zabodel tik pod srce, a da so ga reševalci in zdravniki uspeli rešiti, naj bi bila ključna ena podrobnost, ki so jo sosedom zaupali policisti in reševalci: »Ko je policija prišla na prizorišče, je bil nož še vedno zaboden v prsnem košu 51-letnika. Na nek način ga je to tudi rešilo, da ni izkrvavel.«

Osumljenec grozil tudi policistom

Policisti so osumljenca prijeli na kraju dejanja in zoper njega odredili pridržanje. V času prijetja in kasneje je osumljeni še naprej grozil, da bo oškodovanca ubil, grozil je tudi policistom, je sporočil tiskovni predstavnik mariborske policije Miran Šadl. Osumljeni je v preteklosti že bil obravnavan za kazniva ravnanja z elementi nasilja.

To so potrdili tudi sosedi, ki so znali povedati, da je 62-letnik dosti pil in v vinjenem stanju večkrat grozil. »Včasih se je čez okno drl in je sam rekel, te bom zaklal kot svinjo, to sem slišala, drugega pa ne,« je o grozečem dodala ena izmed sosed.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice