FOTO: Gasilska brigada Maribor
Ptujčanu, ki je 9. septembra na podravski avtocesti s prometno nesrečo povzročil smrt sodelavca, grozita zaporna kazen in prepoved vožnje motornega vozila.

Na Policijski upravi Maribor so razkrili, da preiskava prometne nesreče še poteka, saj odrejeni izvedenci še niso zaključili s svojim delom.

»Preizkus alkoholiziranosti z alkotestom vozniku ni bil odrejen, ampak mu je bil odrejen strokovni pregled z odvzemom krvi in urina, katerega rezultatov še prav tako nismo prejeli,« so povedali na Policijski upravi Maribor.

Bo povzročitelj prometne nesreče še smel voziti?

Na mariborski policijski upravi so razložili, da sankcije za tovrstno kaznivo dejanje, torej povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti, opredeljuje 323. člen Kazenskega zakonika

»Udeleženec v prometu, ki s kršitvijo predpisov o varnosti cestnega prometa iz malomarnosti povzroči prometno nesrečo, v kateri je bila kakšna oseba hudo telesno poškodovana, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do treh let. Če ima dejanje iz prejšnjega odstavka za posledico smrt ene ali več oseb, se storilec kaznuje z zaporom do osmih let in s prepovedjo vožnje motornega vozila,« določa omenjeni člen Kazenskega zakonika.

Voznik je bil lažje telesno poškodovan

Spomnimo: 40-letni Ptujčan je 9. septembra letos vozil osebni avtomobil nemških registrskih oznak po podravski avtocesti A4 iz smeri Gruškovja proti Mariboru. Pri izvozu Marjeta na Dravskem polju je silovito trčil v zadnji del tovornega priklopnega vozila slovenskih registrskih oznak, ki ga je v isti smeri pravilno vozil 52-letni moški.

V trčenju se je 36-letni sopotnik v osebnem avtomobilu, doma iz okolice Ptuja, tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju prometne nesreče umrl. Voznik osebnega avtomobila se je v trčenju lažje telesno poškodoval, drugih oseb v osebnem avtomobilu ni bilo. Voznik tovornega vozila ni bil poškodovan.
 

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Rockoo (nepreverjen)

Zapret ga je treba... pa naj tam sam s sabo malo razmišlja kaj se je zgodilo in kaj bi se še lahko. Po letu dni pa mu nastavit en plastičen nož v celico...

Starejše novice