Fotografija je simbolična.
Prejšnji teden so policisti na širšem območju Ptuja ustavili kar nekaj pijanih voznikov.

S Policijske uprave Maribor so že zadnji teden januarja poročali o mnogih kršitvah cestnoprometnih predpisov na območju Policijske postaje Ptuj, predvsem o vožnjah pod vplivom alkohola.

Stanje se v preteklem tednu žal ni izboljšalo.

V torek, 4. februarja, ob 20.40 so policisti ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je napihal 0,51 miligrama alkohola na liter zraka. Ker se voznik z rezultatom ni strinjal, so ga policisti preizkusili še z etilometrom. Ta je pokazal vrednosti 0,52 in 0,49 miligrama alkohola na liter zraka.

Dan zatem, 5. februarja, ob 10.25 so policisti ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je napihala 0,34 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Istega dne ob 10.55 je nek voznik napihal 0,27 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Ker ni imel vozniškega dovoljenja, so mu policisti zasegli vozilo.

V četrtek, 6. februarja, ob 7.26 so policisti ustavili voznika tovornega avtomobila, napihal je 0,30 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Potekla mu je tudi veljavnost vozniškega dovoljenja.

V nedeljo, 9. februarja, ob 0.33 so policisti ustavili voznika lahkega štirikolesnika, ki je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v ograjo, v organizmu pa je imel 0,97 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Istega dne ob 4.45 je nek voznik osebnega avtomobila napihal 0,55 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Dogovorjena meja za običajne voznike je 0,24 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Policisti  bodo  z  nadzori cestnega prometa, predvsem ugotavljanjem voženj pod vplivom alkohola in prepovedanih substanc, nadaljevali.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice