V četrtek smo poročali o incidentu z Romunom, ki je poskušal zanetiti požar na bencinskem servisu.

V četrtek dopoldan so lendavski policisti imeli precej opravka z državljanom Romunije, ki se je neprimerno obnašal do policistov, kasneje pa skušal zanetiti požar na bencinskem servisu v Dolgi vasi.

53-letnemu moškemu so policisti PPIU Murska Sobota zasegli kombinirano vozilo italijanskih registrskih številk, ki je bilo v schengenskem informacijskem sistemu zabeleženo kot ukradeno. Kljub temu je uspel priti do Dolge vasi, kjer je na Petrolu najprej od zaposlenega zahteval, da pokliče policijo, ko pa ta njegovi želji ni ugodil, naj bi se Romun začel znašati nad koši za smeti, nato pa v roke vzel točilko in parkirišče pod nadstreškom pričel polivati z gorivom, nakar si je prižgal še cigareto.
 

Romuna so včeraj s kazensko ovadbo privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Murski Soboti, in sicer zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti in suma storitve tatvine. Že pred tem so mu policisti zaradi kršitve javnega reda in miru ter nedostojnega vedenja do policistov tudi izdali plačilni nalog.

Romun izgnan iz države za leto dni

Okrožni državni tožilec Borut Horvat, ki je zastopal obtožnico, in zagovornik obtoženega Romuna po uradni dolžnosti, odvetnik Danilo Hari, sta se sporazumela za sankcijo, s katero se je Radu Loghin po začetnem razburjanju strinjal in tako priznal krivdo, poroča Bakos.si.

Tako naj bi kršitelja tudi obsodili in že poslali proti njegovi državi Romuniji. Sodnik se je z doseženim sporazumom strinjal in mu izrekel enotno desetmesečno pogojno kazen, ki ne bo izvršena, če obtoženi v dveh letih ne ponovi podobnega kaznivega dejanja. Sodnik je Romuna za leto dni izgnal iz Slovenije, stroški kazenskega postopka, sodne tolmačke in zagovornika pa bodo poravnani iz slovenskega državnega proračuna, še piše Bakos.si.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice