Najprej je s sekirom poskušal oropati banko, nato se je z lesenim kolom spravil na policista.

Včeraj, okoli tretje ure popoldne, je prišlo do poskusa ropa poslovalnice Abanke na Ptuju, poročajo s Policijske uprave Maribor. Osumljenec je oborožen s sekiro in  kovinsko palico za dvigovanje uteži vstopil v banko, kjer je bilo še pet zaposlenih in štiri stranke.

S sekirom razbil steklo

Osumljenec je stopil do okenca, za katerim ni bilo nikogar in s sekiro udaril po zaščitnem steklu. To je počilo, vendar ostalo v enem kosu. Nato je pristopil do sosednjega okenca, kjer je stala ena stranka, za okencem pa je delo opravljal tam zaposleni, ob njem pa je bila še pripravnica. Zaposlenemu je izročil nahrbtnik in med mahanjem s kovinsko palico zahteval, da ga napolni z denarjem.

Po spodletelem ropu pobegnil s skuterjem

Uslužbenec je ostal priseben in sprožil alarm. Ta je osumljenca prestrašil, zato je stekel iz banke ter s skuterjem pobegnil v smeri Majšperka. Policisti so takoj po prejetem obvestilu izvedli aktivnosti za prijetje osumljenca. Kmalu so osumljenca izsledili pred naseljem Ptujska gora, vendar na znake policistov ni ustavil. Pred njimi je bežal vse do Majšperka, kjer je pustil skuter in poskušal zbežati peš. Policisti so ga dohiteli in ga skušali prijeti, vendar se je prijetju uprl, pri tem pa uporabil tudi lesen kol. Policisti so zato uporabili prisilna sredstva in osumljenca obvladali, prijeli in pridržali. Osumljeni je ob tem lahko telesno poškodoval enega policista.

Čaka ga kazenska ovadba

Mariborski kriminalisti bodo zoper osumljenca na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja ropa in kaznivega dejanja Preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice