Kriminalisti so izvedli 18 hišnih preiskav zasebnih in poslovnih prostorov ter osebnih in tovornih vozil.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor od včeraj, skupaj s kriminalisti Policijske uprave Celje in Policijske uprave Ljubljana, v zvezi z odlaganjem blata na območju občine Hoče - Slivnica izvajajo operativne aktivnosti na območju policijskih prav Maribor, Celje in Ljubljana.

Na podlagi odredb sodišča izvajajo 18 hišnih preiskav zasebnih in poslovnih prostorov ter osebnih in tovornih vozil. 

Kriminalisti iščejo dokaze o storitvi kaznivega dejanja

Nekatere hišne preiskave še niso zaključene. Pri preiskavah kriminalisti iščejo dokaze o storitvi kaznivega dejanja obremenjevanje in uničevanje okolja.

Predkazenski postopek poteka zoper več osumljencev, skupno je bilo pridržanih šest oseb, dvema osebama je bilo pridržanje že odpravljeno. Predkazenski postopek usmerja Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Po poročanju Večera so bili pridržani štirje vozniki tovornjakov in pa dva direktorja podjetij, ki naj bi bil odgovorni za odvoz blata.

Večer: Šoferji za prevoz dobili sto evrov

S tovornjaki naj bi odpadno blato odvažali na odročne kraje, tako za več ton tega blata ni zabeleženo, kje je končalo.

Kot še dodaja časnik, naj bi šoferji za prevoz dobili sto evrov, v svoj zagovor pa naj bi bili navajali, da so mislili, da vozijo slabo zemljo in ne odpadnega blata. Pred tovornjaki naj bi bil sicer pred vsako vožnjo moški z Dravskega polja, ki naj bi se prepričal, da jih pri kriminalnem početju nihče ne opazuje, še piše Večer.

Na območju Pivole v občini Hoče - Slivnica so delavci krškega podjetja Kostak v začetku tedna začeli odvažati nedavno nelegalno odloženo blato.

Zahtevna sanacija bo po napovedih potekala vsaj mesec dni, saj pri odvažanju materiala ne gre samo za odloženo komunalno blato, pač pa tudi za zemljino in kamenje.

Župan Hoč poziva: Naj se javita lastnika traktorjev, ki sta pomagala kamionu

Marko Soršak, župan občine Hoče - Slivnica, je na družbenih omrežjih sicer danes delil poziv, naj se javita lastnika traktorjev, ki sta 18. maja pomagala tovornemu vozilu. Slednje je obtičalo v blatu. 

»Prosim lastnika traktorjev, ki sta 18. maja 2021 pomagala kamionu, ki so odvrgli blato v Pivoli in so obtičali, da se javita,« je med drugim zapisal župan. 

»Videno je bilo, da sta bila dva traktorja bila na licu mesta, od tega je eden pomagal izvleči kamion s prikolico. Dogodek se je zgodil med 9. in 11. uro. Lokacija na 'spodnjem' odlagališču,« je še dodal.

Podatke lahko sporočite na občino in ostanete anonimni, je zapisal župan: »Predlagam, da se mi šoferja traktorjev javita sama.« 

»Vsi, ki ste me klicali iz neznanih številk in se nisem utegnil javiti, da bi mi predali podatke, prosim, da me pokličete ponovno,« še poziva župan z namenom, da »ustavimo okoljski terorizem«. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice