Prvi testi pokazali, da neznana snov ni nevarna, toda policija mora vseeno izvesti preventive ukrepe za zaščito prebivalstva.

Policijske uprave Maribor sporočajo, da ptujski policisti še vedno prejemajo obvestila o prejemu novoletnih voščilnic, ki jim je dodan paketek z neznanim belim prahom.

Danes so do sedaj na Ptuju obravnavali že osem takih primerov. V vseh primerih so preliminarni testi pokazali, da ne gre za nevarno snov.

Znani so tudi že rezultati analize prvega današnjega primera. V tistem primeru so ugotovili, da je bil bel prah - sladkor.

Na delu bombni tehniki, a razloga za preplah ni

Trenutno je v karanteni sedem oseb, od tega kar šest oseb v šestih različnih stanovanjih na Dravski ulici na Ptuju.

Policisti pa so napoteni še v vas Dobrina na območju Policijske postaje Podlehnik, kjer naj bi prejeli ovojnico, iz katere se je  tudi vsul beli prah. Na kraj so napoteni bombni tehniki Specialne enote Policije.

Policija prebivalstvu daje naslednja navodila:

»Policisti vse primere obravnavajo kot sum storitve uradno pregonljivega kaznivega dejanja. Glede na to, da hitri testi kažejo, da ne gre za nevarno snov, razloga za preplah ni, je pa potrebno upoštevati in izvesti vse predpisane in potrebne ukrepe za zaščito ljudi.

Če je še kdo prejel tako ali podobno pošiljko, naj se je ne dotika in naj o tem obvesti policijo na telefonsko številko 113. Takih pošiljk naj ljudje tudi ne prenašajo nikamor, saj je v nasprotnem primeru treba preventivno omejiti gibanje na bistveno širšem območju in odrediti karanteno za bistveno večje število ljudi.

Ljudje naj v primeru prejema take pošiljke ostanejo mirni in naj počakajo na policiste in gasilce, ki bodo poskrbeli za varno odstranitev neznane snovi.«

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice