Fotografija je simbolična.
S Policijske uprave Maribor poročajo o nekoliko nenavadni prometni nesreči, ki se je včeraj pripetila v štajerski prestolnici.

Včeraj, 2. julija, okoli 15.50 je sedemletni otrok kolesaril po betonski ploščadi med stanovanjskimi bloki na Ulici Staneta Severja v Mariboru. Na koncu ploščadi je ob betonskih stopnicah zapeljal po travnati nabrežini navzdol na asfaltirano površino za pešce.

Ravno takrat je po tej površini prikolesarila 76-letna kolesarka. Otrok je s kolesom trčil v njen desni bok, nakar sta oba padla. Kolesarska se je ob tem hudo telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom so jo prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor.

Prekrškovni postopek uvedli tudi zoper mater otroka

Kraj prometne nesreče so pod vodstvom dežurnega preiskovalnega sodnika in v navzočnosti pristojne državne tožilke opravili policisti Postaje prometne policije Maribor. Pristojnemu tožilstvu bodo podali tudi poročilo.

Na Policijski upravi Maribor so o dogodku povedali: »Policisti bodo izvedli prekrškovni postopek tako zoper kolesarko kot zoper mamo otroka. Kolesarka namreč ne bi smela kolesariti po površini za pešce, otrok pa ni imel brezhibnega kolesa in še ni opravil kolesarskega izpita. Noben od njiju ni uporabljal kolesarske čelade.«

Policistom mariborske policijske uprave telefon zazvonil kar tristokrat

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 300 telefonskih klicev. Od tega je bilo 92 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V tem času niso policisti Policijske uprave Maribor obravnavali nobenega nedovoljenega prehoda državne meje.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice