Preiskovalna sodnice je zoper 27-letnika, ki je osumljen požiga gospodarskega poslopja v Borovcih, v katerem je umrlo pet živali, odredila pripor.

Sedemindvajsetletnik iz okolice Ptuja je utemeljeno osumljen storitve kaznivega dejanja požiga, s tem, da je 23. aprila okoli 22. ure požgal hlev, v katerem so med požarom poginile živali, nastalo pa je tudi za okoli 25.000 evrov materialne škode, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Požgal tudi zabojnike, pred dnevi skoraj tudi hišo

Prav tako je 27-letnik osumljen storitve kaznivega dejanja poskusa požiga 14. aprila, ko je okoli 21.20 pristopil do nenaseljene stanovanjske hiše v Borovcih, razbil steklo na oknih, nato pa na verandi zanetil ogenj na naloženih oblačilih. Ob gorenju oblačil je takrat zgorela lesena klop in se osmodila stena, s čimer je nastalo za okoli 500 evrov materialne škode.

Policisti so med zbiranjem obvestil v času pridržanju ugotovili tudi to, da je osumljeni v noči na 17. april zanetil ogenj na zabojnikih za mešane komunalne odpadke ob stanovanjskih hišah v Borovcih in s tem oškodoval lastnika zabojnikov, gospodarsko družbo s Ptuja, za nekaj manj kot 90 evrov.

Odgovorna oseba oškodovane gospodarske družbe je sicer 23. aprila na ptujsko policijo posredovala pisno prijavo kaznivega dejanja, iz katere je razvidno, da umikajo predlog za pregon kaznivega dejanja zoper takrat neznanega storilca.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice