Neznani storilci so minuli konec tedna na območju Umaga vlomili v dve počitniški hiši in ukradli dva avtomobila.

Slovenske lastnike so s tem oškodovali za več deset tisoč evrov, je sporočila hrvaška policija. Možje v modrem iščejo tudi tatove, ki so noč pred tem slovenskima državljanoma ukradli štiri kolesa.

Slovencem ukradli dva avtomobila

Storilec je v noči na nedeljo v ulici Put maslina v Bašaniji pri Umagi skozi balkonska vrata vdrl v počitniško hišo ter iz nje odnesel denarnice, ure in mobitel, piše STA. Ukradel je tudi avtomobilske ključe ter z njimi odklenil in odpeljal bel volkswagen znamke tiguan s slovensko registracijo.

60-letni državljan je bil s tem oškodovan za več sto tisoč kun (več deset tisoč evrov), je objavila policijska uprava hrvaške Istre.

Nedaleč stran, v Siparski Ulici v Zambratiji v Umagu je storilec isto noč prav tako ukradel denar in avtomobilski ključ, s katerim je odklenil in odpeljal temno siv volkswagen znamke touran s slovensko registracijo. Tudi ta lastnik je bil oškodovan za več deset tisoč kun.

Neznanec ukradel še štiri kolesa

Že v noči na petek je v ulici Put maslina v Bašaniji neznanec vlomil v počitniško hišo in ukradel štiri kolesa, od tega tri električna. Odtujil je tudi nahrbtnik, v katerem so bili dokumenti in oprema za plažo, še poroča STA. Slovenska državljana sta bila s tem oškodovana za več deset tisoč kun.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice