Maribor še vedno pretresa vest o surovem fizičnem napadu na sodnico mariborskega okrožnega sodišča Danielo Ružič, ki je v napadu trpela hude poškodbe. Mariborski možje v modrem še molčijo, napadalca oziroma napadalce še iščejo.

Domača hiša, kjer so mariborsko sodnico pričakali udarci, je ovita v tišino. Surov in neusmiljen napad se je zgodil, ko je prikorakala pred vrata svojega doma. Javnost se sprašuje ali je bil napad povezan s službenim delom ali zasebnim življenjem sodnice Daniele Ružič.

V tančico skrivnosti prav tako še vedno ostaja zavito ali je bilo napadalcev več ali zgolj en. Sosedje in domačini v Pekrah, ki veljajo za precej varen predel, so še vedno pretreseni.Zakaj se je napad zgodil, še ni jasno.

»Verjetno zaradi njenega dela, ki ga opravlja. Tega verjetno opravlja kar dobro, da se je nekdo tako maščeval,« pripoveduje bližnji sosed Jože Krivec.

Rešilno vozilo slišali le nekateri

Bližnji sosedje žrtev napada izven sodniške toge poznajo kot prijazno sosedo. Znajo povedati, da je bila družinska hiša v zadnjem času deležna prenove. Nekateri domačini na ulici Jelenčevih so slišali rešilno vozilo, večina pa je šele zjutraj izvedela, kaj se je zgodilo. 

Varna soseska priča brutalnemu napadu

Soseska, ki je nekoč veljala za elitno in varno, je bila iz sobote na nedeljo priča enemu najbolj brutalnih napadov na javne funkcionarje v zgodovini samostojne Slovenije. Hudo poškodovana sodnica, ki je bila nekaj časa celo v življenjski nevarnosti, še vedno ostaja na zdravljenju v mariborski bolnišnici.

Možje v modrem napad nanjo preiskujejo kot poskus umora in napenjajo vse moči, da primer čim prej raziščejo. K temu jih je pozval tudi predsednik republike Borut Pahor, ki je izpostavil, da je potrebno še toliko bolj primerno ukrepati zato, da to ne bi postalo sprejemljivo obnašanje.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice