Slovenijo pretresa nov primer spolne zlorabe mladoletne osebe. Po naših informacijah naj bi v času praznikov sorodnik zlorabil mladoletno dekle.

Na Okrožnem državnem tožilstvu v Murski Soboti so že potrdili, da so v času po božično-novoletnih praznikih obravnavali primer spolne zlorabe mladoletne osebe

Kot pojasnjujejo, se je dogodek zgodil v Murski Soboti, storilec in žrtev pa sta bila v sorodu. Gre namreč za 23-letnega strica in njegovo 13-letno nečakinjo.

Storilec je trenutno v kazenskem postopku, zaradi kaznivega dejanja spolnega napada na osebo, mlajšo od petnajst let po prvem odstavku 173. člena KZ-1, zoper njega pa je odrejen pripor in vložena zahteva za preiskavo. Za to kaznivo dejanje je predpisana kazen od 3 do 8 let zapora.

Kot so še zapisali v Okrožnem državnem tožilstvu, trenutno sicer nimajo podatkov o tem, da bi storilec v preteklosti že zagrešil kakšne podobne napade, ob tem pa dodajajo, da bo po končani preiskavi tožilec sprejel odločitev ali bo vložil obtožnico oziroma odstopil od kazenskega pregona.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice