Med tem, ko sta z ženo spala, so bili na delu nepridipravi, ki so izvedli vandalizem, kakršnega človek redko vidi.

Ko sta se S.S. in njegova soproga iz Slovenske Bistrice minuli petek odpravljala spat, jima na kraj pameti ni prišlo, da ju bo v soboto zjutraj pričakal tak prizor. »Ko sva se zjutraj zbudila ob 7.40, je žena dvignila roleto in me vprašala, če sem jaz zvečer kaj zunaj delal, saj je vse umazano,« pripoveduje žrtev zares nesprejemljivega dejanja. 

Celotna fasada, okna, rolete, ploščice okoli hiše, nasuto okrasno kamenje, pa še avto - vse je bilo poškropljeno z neznano temno svojo, po prvih ocenah gre za bitumensko smolo. »Vse je v razsulu, škoda je ogromna,« je šokiran S.S., ki dodaja, da je dogodek takoj prijavil policiji, tudi policisti pa so mu rekli, da kaj takega še niso videli v svojem življenju. Glede na pogovor, ki ga je opravil s strokovnjakom, je škode vsaj za okoli 50.000 evrov. 

Je šlo za maščevanje?

Pravi, da sovražnikov nima, ampak glede na napis na fasadi, piše namreč "toži grož", domneva, da je vandalizem povezan z njegovo službo. Sam je namreč tik pred upokojitvijo, vozi pa tovorno vozilo za komunalno podjetje in po službeni dolžnosti prijavlja gospodinjstva, pri katerih odpadki odstopajo od pogodb. 

»Nekdo je mogoče za 30, 40 evrov dobil dodatnega plačila, ker sem jaz poslikal njegove smeti in smo mu morali počistiti, pa se mi zdaj zaradi tega maščuje,« predvideva. 

Po njegovih besedah kaznivo dejanje že preiskuje mariborska kriminalistična policija, upa pa, da bodo našli objestneža ali skupino le teh, ki so mu povzročili tolikšno škodo. Čaka tudi, kaj bodo povedali v zavarovalnici, saj ne ve, ali ima zavarovalno kritje za primer vandalizma. 

Nepridipravi so svoje vandalsko dejanje opravili v petek med 23.00 zvečer in 7.00 zjutraj v soboto. Če jih je pri dejanju kdo opazil, ali karkoli o tej situaciji ve, naj pokliče na bistriško policijsko postajo na številko 02 843 29 00 ali na anonimno telefonsko številko 080 12 00.

FOTO: Osebni arhiv

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice