Ponoči so imeli policisti polne roke dela z vročekrvnim domačinom, ki se je kar s kuhinjskim nožem spravil na svojega prijatelja, očitno pivskega kolega.

Kot smo danes že poročali, sta se okoli pol dvanajste ure ponoči v Kidričevem sprla 62-letni domačin in 51-letni Ptujčan. Oba naj bi se v stanovanju pogosto družila, starejši pa je bil pogosto tudi glasen. 

»Med prepirom je starejši moški z nožem zabodel mlajšega v predel prsi in ga ob tem poškodoval,« je o dogajanju povedal Miran Šadl, tiskovni predstavnik PU Maribor.

51-letnik je tako svojega kolega zabodel tik pod srce, a da so ga reševalci in zdravniki uspeli rešiti, naj bi bila ključna ena podrobnost, ki so jo sosedom zaupali policisti in reševalci: »Ko je policija prišla na prizorišče, je bil nož še vedno zaboden v prsnem košu 51-letnika. Na nek način ga je to tudi rešilo, da ni izkrvavel.«

Skozi isti vhod vstopajo tudi otroci, ki obiskujejo Dnevni center aktivnosti, vendar pa do njihovega jutranjega prihoda policije več ni bilo. Ranjenega, ki je bil v smrtni nevarnosti, so takoj prepeljali v mariborsko bolnišnico. Njegovo zdravstveno stanje je sedaj stabilno.

Podrobnosti krvavega nočnega dogajanja za vrati enega izmed občinskih stanovanj na Kajuhovi prebivalci sosednjih blokov niso poznali vse do jutra. Tako nam je ena izmed sosed zaupala, da ni do radijske objave vedela nič o dogajanju, medtem ko je drugi sosed slišal kričanje.

»Ta gospod dosti spije, ko pa je pijan, pa vsem grozi. Včasih se je čez okno drl in je sam rekel, te bom zaklal kot svinjo, to sem slišala, drugega pa ne,« je o grozečem dodala ena izmed sosed.

Eno izmed takšnih groženj je ponoči očitno tudi želel uresničiti, a neuspešno. Kljub temu ga policija sumi poskusa uboja, zato ostaja v pridržanju.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice