Na Okrožnem sodišču na Ptuju je nedolgo nazaj na predobravnavnem naroku na zatožno klop sedel srbski državljan Miroslav Cvetković, ki ga je tamkajšnje okrožno državno tožilstvo bremenilo nedovoljenega prometa s prepovedano drogo.

Sodišče ga je za očitano kaznivo dejanje kaznovalo z zaporno kaznijo v višini dveh let in devet mesecev.Kot je razvidno iz obtožnice, je Cvetković, ki je doma iz okolice Novega Sada, v sredini septembra v osebnem avtomobilu znamke Peugeot prevažal skoraj štiri kilograme heroina (3.960 gramov, op. p.).

Drogo je imel obtoženi spravljeno v zavojih, ki jih je skril v posebej prirejenem prostoru pod sovoznikovim sedežem, policisti pa so prepovedan tovor odkrili na mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje. Po zasegu prepovedane droge so policisti osumljenemu odvzeli prostost, preiskovalni sodnik pa je zanj odredil tudi pripor. Po domnevi tožilstva je bila droga namreč namenjena za nadaljnjo prodajo.

Obdolženi in tožilstvo sta sklenila sporazum

Na predobravnavnem naroku, kjer se obdolženi izreče o krivdi, je Igor Majnik, odvetnik obdolženega, tamkajšnjemu tožilstvu nemudoma predlagal sklenitev sporazuma o priznanju krivde, s čimer se je višja tožilka in vodja okrožnega državnega tožilstva na Ptuju Diana Šeruga Sagadin tudi strinjala in ni ugovarjala. Po sklenitvi omenjenega sporazuma med tožilstvom in obdolženim ter nekajminutni prekinitvi pa je na sodišču sledil narok za izrek kazenske sankcije. 

»Obdolženi je krivdo priznal, tudi obžaloval kaznivo dejanje in sklenil sporazum o priznanju krivde. Sodišče mu je priznalo še olajševalni okoliščini, in sicer da v Sloveniji ni bil kaznovan, ter da skrbi za dva mladoletna otroka,« je bila obrazložena sodba.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice