Slovenski policisti so v sredo zjutraj prijeli 22-letnega srbskega državljana, ki je pred hrvaškimi policisti zbežal čez mejo. V avtomobilu so odkrili sedem ilegalnih pribežnikov, ptujski sodnik pa je za 22-letnega sprovajalca odredil pripor.

Hrvaški policisti so v sredo zjutraj, okoli 6. uri, v Donji Višnjici na Hrvaškem, približno tri kilometre pred državno mejo s Slovenijo, pravilno ustavljalo voznika osebnega avtomobila znamke Opel Astra slovenskih registrskih oznak. Voznik policistov ni upošteval, ampak je s pospešeno hitrostjo nadaljeval pot proti Sloveniji.

Pred policijo zbežal v Slovenijo, v avtu skrival sedem tujcev

Policisti so mu sledili in o sledenju takoj obvestili slovenski Operativno komunikacijski center. Voznik je pred možmi postave uspel pripeljati do prehodnega mesta med državama Paradiž-Zalužje, kjer je nedovoljeno vstopil v našo državo, hrvaški policisti pa so na državni meji pregon opustili.

Na obvestilo hrvaških policistov so se odzvali policisti PP Gorišnica, ki so vozilo okoli 6.10 uspeli ustaviti v Cirkulanah. Voznik, 22-letni Srb, je takoj po zaustavitvi skušal pobegntii še peš, vendar so ga policisti ujeli, z uporabo prisilnih sredstev pa prijeli in pridržali.

Srbski državljan je v vozilu skrival sedem ilegalnih prebežnikov, in sicer dva državljana Sirije, stara 34 let in 28 let, državljana Iraka, stara 24 let ter štiri člane iranske družine, stare 30, 34, 12 in 3 leta, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

22-letnik v pripor

Med postopkom je iranska družina zaprosila za mednarodno zaščito v Sloveniji, zaradi česar so jih policisti prepeljali v Azilni dom. Ostale tri prebežnike so odpeljali na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju, včeraj pa so jih predali hrvaškim varnostnim organom.

Voznika so policisti včeraj zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je po zaslišanju zoper njega odredil pripor.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice