Tragična prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla zaradi prevažanja na pokrovu motorja avtomobila, še vedno odmeva.

Prometna nesreča se je zgodila na desnem bregu reke Drave, na območju Studencev, v kateri je ena mlada oseba umrla, druga pa je hudo telesno poškodovana. Dogodek se je pripetil okoli pol ene ure zjutraj, ko je 25-letna Mariborčanka vozila osebni avtomobil po Adamičevi ulici v Mariboru, od reke Drave proti Obrežni ulici.

Na pokrovu motorja je prevažala 24-letnega Mariborčana in 22-letno Mariborčanko, ki sta se držala za streho vozila, obrnjena k voznici. Ko je pripeljala v iztek blagega desnega ovinka, je zapeljala v levo, prek nasprotnega smernega vozišča, zatem pa levo z vozišča in trčila v vrtno ograjo.

»Po trčenju sta oba potnika padla s pokrova motorja na vozišče in hudo telesno poškodovana obležala. Oba so prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor, tam je moški umrl. Povzročiteljica prometne nesreče je voznica začetnica. Čeprav med vožnjo v organizmu ne bi smela imeti alkohola, je elektronski indikator pokazal 0,51 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka oziroma 1,12 promila alkohola. Policisti so ji odredili strokovni pregled. V prometni nesreči se ni telesno poškodovala. Kazensko jo bodo ovadili pristojnemu tožilstvu,« je sporočil tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor Miran Šadl, ki je razočaran ne le nad nesrečo, temveč tudi nad tistim, kar se je dogajalo pozneje.

»Težko je razumeti, da je moralo zaradi tako nespametnega početja ugasniti mlado življenje. Še težje pa je razumeti to, kar se je dogajalo med pomočjo poškodovanima na kraju nesreče. Prišla sta 22-letnika in začela ovirati delo reševalcev in gasilcev, s tem da sta jih odrivala od poškodovanih,« pojasnjuje Šadl.

Po njegovih besedah je eden od njiju z brcami napadel enega od policistov ter ga lažje poškodoval, zaradi česar ga je policist obvladal, vklenil in pridržal. Drugi kršitelj se je za nekaj trenutkov pomiril, nato pa kršitev nadaljeval, zato so policisti do streznitve pridržali še njega.

Avto podrl betonsko ograjo, kot da bi bila iz lepenke

Kraj dogodka, Adamičeva ulica, je ob reki Dravi, kjer ima svoje vrtove kar precej mariborskih vrtičkarjev. Zabave so tam na dnevnem ali, bolje, nočnem redu, pripovedujejo sosedje. Težave zaradi razgrajanja se nikoli ne nehajo.

»Spal sem že, ko sem slišal močan pok, tako je zagrmelo in se streslo, da sem mislil, da gre za potres. Spalnico imam na drugi strani hiše, zato se najprej nisem povsem zavedal, da je to tako blizu. Ko sem zaslišal sirene in vrvež okrog hiše, pa sem le stekel ven pogledat, kaj se dogaja, saj sem se zbal, da gori v moji delavnici, ki jo imam čez cesto in so v njej parkirani avtomobili. Na koncu je delavnica ostala cela, ne morem pa verjeti, s kakšno hitrostjo je moral avto trčiti v mojo res močno betonsko ograjo, saj jo je podrl, kot da bi bila iz lepenke,« nočno dogajanje za Slovenske novice opisuje Štefan Celec, lastnik hiše v Mariboru, kjer se je tragedija zgodila.

Celec še pripoveduje, kako je bilo videti, ko so policisti vklenili razgrajača, ki sta se spravila nad reševalce in policiste med reševanjem poškodovanih. »Na hitro so ju popokali in stlačili v marico.« Po podatkih mariborske policije je en policist utrpel lažjo poškodbo prsta na roki. Več krvavih madežev ob Celčevi hiši še vedno opozarja na tragični dogodek, ne da pa se zgrešiti športnega copata, ki je očitno padel z noge enega od mladostnikov, ki sta se vozila na pokrovu motorja. 

Celec je zgrožen dodal, da so mu policisti namignili, da ima 22-letnica, ki je padla s pokrova motorja, zelo poškodovane noge, neuradno celo dvomijo, da jih bodo v bolnišnici sploh uspeli rešiti. Za preminulega pa so se sprva še borili: »Vse skupaj je trajalo vsaj do petih zjutraj, zato sem na spanje kar pozabil.«

Ustavljala pijano prijateljico?

Po neuradnih podatkih iz kraja tragedije, je bilo v nesreči udeleženo vozilo honda civic starejšega letnika, ki ga je vozila Mariborčanka, ki živi v Ribiški ulici, na drugi strani Drave, vsega dobre štiri kilometre oziroma slabih 10 minut vožnje od kraja nesreče.

Kot poročajo Slovenske novice, bi naj vir blizu pokojnega 24-letnika neuradno zatrdil, da naj bi tragedijo v Adamičevi ulici povzročilo nekaj povsem drugega.

Na pokrovu avtomobila naj bi se 24-letnik in 22-letna punca znašla, ker naj bi želela pijani prijateljici preprečiti vožnjo z avtomobilom. Kljub vsemu naj voznica ne bi ustavila, temveč je nadaljevala vožnjo, pri tem pa se je zaletela v ograjo. Voznica in pokojni fant, sicer soseda, naj bi se poznala že od majhnega in se večkrat družila. 

Nedovoljeno druženje

Policisti so ugotovili, da so se vse omenjene osebe pred prometno nesrečo nedovoljeno družile. »Ker so kršili odlok o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih krajih in površinah v Republiki Sloveniji, bodo zoper vse navedene, razen pokojnega, zdravstvenemu inšpektoratu podali predlog za uvedbo postopka o prekršku,« je še pojasnil Šadl.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice