22-letnik iz okolice Ptuja ukradel kombi. Tega so s pomočjo Štajercev uspeli izslediti.

Včeraj, ob 10.21, je 41-letni Ptujčan podal prijavo na Policijski postaji Ptuj, saj so mu neznanci okoli 2.43 izpred stanovanjske hiše odtujili tovorno vozilo, znamke Volkswagen Transporter, 2.0 TDI.

Žena oškodovanca je naknadno obvestila policiste, da so pridobili podatek, da je bilo vozilo opaženo v Ljubljani pred Univerzitetnim kliničnim centrov, vozila pa naj bi ga znana oseba, in sicer 22-letnik iz okolice Ptuja. 

Med preiskavo kaznivega dejanja in zbiranjem obvestil so bili policisti s strani vestnega občana obveščeni, da se je na Facebooku seznanil s tatvino vozila, to pa naj bi sam opazil na relaciji Juršinci - Gabernik, vozil pa naj bi ga mlajši fant. Tako so policisti takoj napotili več patrulj v omenjeno smer in vozilo kmalu tudi opazili. Voznika so večkrat poskušali tudi ustaviti, a je vožnjo nadaljeval po težko sledljivem terenu.

Kljub izmikanju pa so bežečega voznika in vozilo s pomočjo informacij vestnih občanov ob 12.29 izsledili ter ga ustavili v bližini naslova Gradiščak 8. Vozniku so prostost odvzeli, opravili ogled vozila in preizkus alkoholiziranosti voznika, ki je pokazal 0,0 mg/l izdihanega znaka.

V nadaljevanju je bil vozniku odrejen tudi strokovni pregled, v postopku pa so ugotovili, da 22-letnik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, medtem ko je med bežanjem storil večje število prekrškov. Zoper osumljenca sledi kazenska ovadba zaradi tatvine vozila, zbirajo pa tudi obvestila v zvezi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu, za kar so pozvali tudi druge udeležence, ki jih je morda bežeči voznik ogrožal, da se zglasijo na PP Ptuj.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice