Odnesel jo je z odvzemom vozniškega dovoljenja, kaznijo 1200 evrov in 18 kazenskimi točkami, a bilo bi lahko še veliko huje ...

Policista Policijske postaje Rače sta včeraj popoldan v naselju Morje ustavila 64-letnega voznika osebnega vozila

Elektronski alkotest je pokazal, da je imel voznik v organizmu kar 1,82 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka oziroma več kot 3,8 promila alkohola.

Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje. Zoper njega bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču. 

Za ta prekršek je predpisana globa v višini 1200 evrov in stranska sankcija 18 kazenskih točk.

Foto: PP Rače

Ni edini ... Pod vplivom alkohola na Štajerskem še več voznikov.

65-letni voznik osebnega avtomobila je včeraj na Streliški cesti v Mariboru zaradi pretesnega prehitevanja oplazil 74-letno kolesarko.

Kolesarka je zaradi tega padla in se lahko telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom so jo prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor.

Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je imel voznik osebnega avtomobila  v organizmu 0,44 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Prav tako je patrulja Policijske postaje Rače včeraj ob 7.40 v Račah ustavila 54-letnega voznika osebnega avtomobila. Ker voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, sta mu policista vozilo zasegla. Zraven tega sta ugotovila, da je imel voznik v organizmu 0,27 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Policista sta mu izdala plačilni  nalog, zoper njega pa sledi tudi obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice