*Fotografija je simbolična
Mejne zadeve, ki so se večinoma končale s plačilom globe.

Policisti mariborskega operativno komunikacijskega centra so med 6. uro včeraj in 6. uro danes na interventno številko 113 prejeli 345 klicev, od tega 127 takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V opisanem času so policisti obravnavali:

  • 18 kaznivih dejanj, med katerimi prevladujejo velike tatvine in povzročitev telesne poškodbe,
  • 18 prometnih nesreč z materialno škodo in štiri prometne nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami,
  • enemu kršitelju cestno-prometnih predpisov so vozilo zasegli,
  • 24 kršitev javnega reda in miru, in sicer 14 na javnem kraju in deset v zasebnem prostoru.

Mejne zadeve, ki so se večinoma končale s plačilom globe

  • Policisti Policijske postaje Gorišnica so ob 9.20 v kraju Meje ustavili voznika osebnega vozila, ki je pripeljal iz smeri Hrvaške. V postopku je bilo ugotovljeno, da so v vozilu štirje državljani Poljske, ki ne posedujejo veljavnih dokumentov za prestop državne meje na prehodnem mestu. Vsem je bila izrečena globa. Po končanem postopku so lahko nadaljevali pot.
  • Ormoški policisti so ob 15.15 v Cvetkovcih ustavili dva kolesarja, ki sta bila namenjena na Hrvaško. V postopku je bilo ugotovljeno, da ne posedujeta veljavnih dokumentov za prestop državne meje. Obema je bil izdan plačilni nalog in na mejnem prehodu Ormož predana hrvaškim varnostnim organom.
  • Policisti Policijske postaje Rače so ob 16.30 v Framu izsledili in prijeli dva državljana Afganistana, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. V postopku sta oba zaprosila za mednarodno zaščito, zato sta bila odpeljana v Azilni dom.
  • Policisti Policijske postaje Gorišnica so ob 18.20 v Dolanah ustavili voznico osebnega vozila, ki je pripeljala iz smeri Paradiža. V postopku je bilo ugotovljeno, da državljanka Nemčije in njen otrok ne posedujeta veljavnih dokumentov za prestop državne meje na prehodnem mestu. Izrečena ji je bila globa. Po končanem postopku sta lahko nadaljevala pot.
  • Policisti iste policijske postaje so ob 20.05 v Stojncih ustavili še voznika osebnega vozila, ki je pripeljala iz smeri Paradiža. V postopku je bilo ugotovljeno, da se v vozilu nahajajo trije  državljani  Avstrije, ki ne posedujejo veljavnih dokumentov za prestop državne meje na prehodnem mestu. Izrečena jim je bila globa. Po končanem postopku so lahko nadaljevali pot.
  • Mariborski policisti za izravnalne ukrepe pa so so ob 4.15 v Šentilju od avstrijskih varnostnih organov sprejeli državljana Severne Makedonije, ki ima prepoved vstopa na schengensko območje. V postopku je bilo ugotovljeno, da je na nedovoljen način vstopil na mejnem prehodu Gruškovje. Izdan mu je bil plačilni nalog, nato pa je bil predan hrvaškim varnostnim organom.

Starejše novice