Fotografija je simbolična.
Objavljamo kronologijo pomembnejših dogodkov zadnjega dne na območju Policijske uprave Maribor.

Policisti so v petek, 27. novembra 2020, zvečer izdali plačilna naloga dvema državljanoma Bosne in Hercegovine, ki imata urejeno bivališče v Sloveniji. Tujca sta z osebnima avtomobiloma divjala in obračala s pomočjo ročne zavore oziroma 'driftala' po parkirnem prostoru ene od prodajaln ob Tržaški cesti v Mariboru.

»Takih objestnih voženj policisti ne moremo in ne bomo tolerirali, za vse tovrstne kršitve cestno-prometnih predpisov pa bo še naprej veljala ničelna toleramca,« so opozorili na Policijski upravi Maribor.

Tujka čez mejo tam, kjer ni mejnega prehoda

Včeraj, 29. novembra 2020, opoldan so imeli policisti Policijske postaje Gorišnica v postopku državljanko Hrvaške, bivajočo v Nemčiji.

Tujka je z osebnim avtomobilom nemških registrskih oznak državno mejo med Hrvaško in Slovenijo prestopila na mestu, kjer ni mejnega prehoda. Za to ni imela ustreznega dovoljenja, zato so jo policisti oglobili.

Po štajerski prestolnici vozil brez vozniškega dovoljenja

Včeraj popoldan so policisti v Mariboru ustavili voznika osebnega avtomobila. Ugotovili so, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo, ki ga je vozil, so mu zato zasegli.

Elektronski indikator je vozniku pokazal 0,48 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Tolikokrat je zazvonil telefon

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 146 telefonskih klicev. Od tega je bilo 48 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V tem času so policisti Policijske uprave Maribor obravnavali 13 kaznivih dejanj, eno pridržanje osumljenca, eno prometno nesrečo I. kategorije, eno prometno nesrečo II. kategorije, dva zasega vozil, dve povoženji divjadi, šest prijav kršitev javnega reda in miru, en požar in en nedovoljen prehod državne meje.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice