Fotografija je simbolična.
Štajerski policisti poročajo o nenavadnem primeru voznika, ki so mu samo letos zasegli že deset vozil. Več vozil so mu zasegli tudi že v preteklih letih.

Sinoči, 2. decembra 2020, so policisti Policijske postaje Slovenske Konjice na območju Loč obravnavali voznika osebnega vozila. Voznik je vozil brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola.

Vozil je neregistrirano osebno vozilo, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki niso pripadale temu vozilu. Poleg tega je voznik vozil v času omejitve gibanja.

Policisti so 36-letniku zato vozilo zasegli in izdali obdolžilni predlog. Za sinočnje prekrške bo voznik plačal 3.100 evrov globe.

Na Policijski upravi Celje so razkrili: »Pred sinočnjim zasegom smo vozniku od junija letos zasegli še devet vozil. Vsa vozila so bila na podlagi odločitve sodišča uničena. Več vozil smo mu zasegli tudi že v preteklih letih.«

Pijan voznik v večini uporablja stara in pogosto neizpravna vozila

Omenjeni 36-letnik, doma z območja Policijske postaje Slovenske Konjice, je v večini primerov, ko so ga obravnavali in vozila zasegli, vozil pijan. Sinoči je alkotest pokazal 0,73 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

»Zaradi pogoste vožnje pod vplivom alkohola in drugih prekrškov je 36-letnik v prometu nevaren tako sebi kot tudi drugim udeležencem. Vozila, ki jih uporablja, so v večini primerov stara in pogosto neizpravna ter s tem tudi nevarna,« so opozorili na celjski policijski upravi.

Letos so na območju Policijske uprave Celje voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, zasegli 525 vozil.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice