Foto: PP Maribor II
Policisti Policijske postaje Maribor II so 28. novembra in 3. decembra letos obravnavali dva vloma v trgovino. V kriminalistični preiskavi so ugotovili, da je obe dejanji izvršil isti osumljenec.

V prvo trgovino je vlomil tako, da je v steklena vrata vrgel kamen, vstopil v predprostor, nato pa pomična vrata s silo telesa razprl in si na ta način omogočil vstop v trgovino. Pri blagajni je vzel in odtujil več različnih vrst in znamk cigaret ter se s kraja kaznivega dejanja odpeljal s kolesom.

Z dejanjem je povzročil za okoli 2.000 evrov materialne škode. 

V drugo trgovino je vlomil tako, da je s kladivom, ki je na fotografiji, razbil steklo vhodnih vrat, vstopil v predprostor, nato ponovno s silo telesa razprl pomična vrata, jih ob tem poškodoval in tako vstopil v trgovino. Tam je ponovno vzel in odtujil več različnih vrst in znamk cigaret. 

S tem dejanjem je povzročil za okoli 5.000 evrov materialne škode. Po dejanju se je storilec odpeljal s kolesom.

Foto: PP Maribor II

Z zbiranjem obvestil in dokazov so policisti osumljenca izsledili in mu odvzeli prostost. Pridobili so sodno odredbo in pri osumljencu opravili hišno preiskavo. Med njo so našli in mu zasegli več vrst in znamk cigaret, večino cigaret pa je osumljenec že uspel prodati na ulici. Prav tako so pri hišni preiskavi zasegli kladivo, s katerim je razbil steklo.

Zoper osumljenca bodo za obe storjeni kaznivi dejanji podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice