Foto: lastnica živali
Nesrečnim koncem naših štirinožnih prijateljev kar ni videti konca. Včeraj je Štajersko pretresel pokol drobnice v okolici Zavrča.

Užaloščena lastnica poginulih živali je včeraj s svojimi Facebook prijatelji delila žalostno zgodbo, ki je pretresla njeno družino. Objavo so uporabniki Facebooka hitro delili in pokol drobnice je pretresel celo Štajersko.

Foto: lastnica živali

Na drobnico so se najverjetneje spavili psi

Lastnica drobnice je povedala: »Trenutno vam ne znam povedati kaj več o tem groznem dogodku. Poklicali smo policijo, da bomo poskusili najti krivca ... Neuradne informacije kažejo na pse, ki znajo tudi prit iz Hrvaške, glede na to da smo v bližini meje, v mislih imamo tudi šakale, ki so pri nas zaščiteni ... Člani lovske družine sicer pravijo da to naj ne bi bilo. Mi se bomo trudili, da zadevi pridemo do dna.«

Foto: lastnica živali

Zveri so pokončale 16 živali, 4 se še borijo za življenje

»Živali je bilo ubitih 5, dve smo dali na samem kraju uspavati, saj so poškodbe bile prehude, da bi bile možnosti preživetja, in 6 ubitih mladičev. 7 smo jih dali veterinnarsko oskrbeti vendar so tudi od tega 3 ponoči preminile. Za 4 pa še čakamo ali jih bomo uspeli rešiti ali bodo preminile. Skupaj 8 ubitih odraslih, 6 mladičev in 2 uspavani zaradi hudih poškodb. Za 4 pa torej še ni znano, kako bo z njimi,« razlaga lastnica.

Foto: lastnica živali

Dogodek je prizadel celo družino

»Upam samo, da se bo lastnik/ca te zveri sama javila ... Za nas in moje otroke je to grozen dan, namesto da bi opazovali živali skozi ograjo, gledajo, kako kupe naših živali vozimo pogrižene in ubite domov, da jih bo higienska služba odpeljala,« je s svojimi prijatelji na Facebooku delila prizadeta lastnica drobnice.

Foto: lastnica živali

Ne gre za osamljen primer

V okolici pa sta se pred kratkim zgodila še dva pokola: »Z objavo na Facebooku sem želela doseči, da se prepreči še kakšna takšna tragedija, zdaj se je namreč izvedelo še za 2 manjša pokola v naši okolici v zračni razdalji 1.5 km. Glede na to, da je na našem območju veliko rejcev drobnice, zna biti, da nam bo uspelo razkrinkati krivce, saj se takšen nagon za klanje po moje ne bo končal.... jaz si seveda želim, da smo bili mi zadnji, ki smo doživeli takšen grozen prizor,« še dodaja užaloščena lastnica.

Foto: lastnica živali

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice