Pred ptujskega okrožnega sodnika Marjana Strelca je na predobravnavnem naroku stopil Janko Tomić, ki mu tožilstvo očita kaznivi dejanji uboja in poškodovanja tuje stvari. 51-letni obtoženi je oče sina, ki je bil maja letos tarča napadalcev.

Obtoženi, ki ga zastopata odvetnika Stanka Firm Gavez in Darijan Lampič, je na vprašanje sodnika, ali prizna krivdo za očitano kaznivo dejanje, odgovoril, da je ne priznava. Istočasno pa sta zagovornika sodišču tudi predlagala, da bi mu sodil sodni senat in ne sodnik posameznik. O višini kazni pa se tožilstvo na predobravnavnem naroku ni opredelilo.

S pištolo nameril v napadalce in enega ubil

Spomnimo, v noči na 26. maj se je okoli 3. ure domov vrnil njegov sin, le nekaj trenutkov kasneje pa naj bi pred hišo zaslišal ropotanje. Skozi okno naj bi zagledal tri moške, ki so imeli ruto čez obraz in so tolkli po njegovem avtomobilu. Želel naj bi jih odgnati, a mu ni uspelo.

Ravno nasprotno. Enemu od napadalcev naj bi celo uspelo stopiti v hiši in mu z nožem v roki zagrozil, da ga bo ubil. To naj bi slišal njegov oče, ki je prišel iz višjega nadstropja. V rokah, neuradno, naj bi imel strelno orožje in iz pištole najprej ustrelil nekaj opozorilnih strelov. Ker napadalcev to naj ne bi prestrašilo, naj bi pištolo nameril še vanje. Med begom pa naj bi zadel enega od napadalcev, ki mu policisti in reševalci ob njihovem prihodu eni osebi žal niso mogli več pomagati.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice