Slika je simbolična.
Mariborski policisti poročajo o dogajanju v preteklem dnevu.

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 271 klicev, od 113 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • 26 kaznivih dejanj,
  • 22 prometnih nesreč I. kategorije,
  • tri prometne nesreče II. kategorije,
  • eno prometno nesrečo III. kategorije,
  • dve vozili so voznikoma zasegli,
  • osem prijav kršitev javnega reda in miru, od tega pet na javnem kraju,
  • dva požara.

66-letnik padel s kolesom in se huje poškodoval

Policisti obravnavajo prometno nesrečo III. kategorije, do katere je prišlo včeraj dopoldne v Mariboru, ko je med vožnjo s kolesom padel 66-letni moški, in se huje poškodoval.

Tatovi ukradli kmetijski priključek, škode za 13.000 evrov

Na območju Dornave je bil odtujen kmetijski priključek, s čimer je bil lastnik, po nestrokovni oceni policistov, oškodovan v višini 13.000 evrov.

Policisti zbirajo obvestila in nadaljujejo s preiskavo kaznivega dejanja tatvine.

Obravnavali več tujcev

V okolici Središča ob Dravi so obravnavali tri državljane Afganistana, ki so zaprosili za mednarodno zaščito, odpeljani so bili v azilni dom. Tujca, državljana Sirije, ki je zaprosil za mednarodno zaščito, so obravnavali tudi v Mariboru. 

Tri tujce, državljane Sirije, pa so obravnavali še na območju Šentilja - dva sta zaprosila za mednarodno zaščito, tretjemu je bila odvzeta prostost, policisti pa v navedenem primeru nadaljujejo z zbiranjem obvestil o sumu storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države.

V požaru za 20.000 evrov škode

Na območju Poličke vasi so obravnavali požar - sprva je zagorelo manjše gospodarsko poslopje, ogenj pa se je nato razširil še na stanovanjsko hišo. 

Materialna škoda znaša po nestrokovni oceni policistov 20.000 evrov.

Obveščeni so bili tudi  nesreči na smučišču na območju Policijske postaje Slovenska Bistrica, do katere je prišlo v nedeljo. Med vožnjo z bordom je padla ženska, in se huje poškodovala.

Starejše novice