Foto: Branka Keser
Kranjsko okrožno državno tožilstvo je zavrglo ovadbo zoper predsednika stranke Resni.ca Zorana Stevanovića.

Med sredinimi protesti, 5. oktobra lani, ki so se sprevrgli v nasilne izgrede, je policija pridržala predsednika stranke Resni.ca Zorana Stevanovića.

Policija je zoper Stevanovića podala kazensko ovadbo zaradi suma hujskanja k upiranju. Takrat so iz istega razloga pridržali tudi glasbenika Zlatana Čordića - Zlatka

Prejšnji teden, 24. decembra, je okrožna državna tožilka obtožbo zavrgla, so danes sporočili iz stranke.

Pridržanje in hišne preiskave protizakonite?

»To jasno kaže na dejstvo, da ni bilo nobenih elementov kaznivega dejanja ter da je bil Zoran Stevanović pridržan protizakonito, prav tako pa so bile protizakonito opravljene hišne preiskave Stevanovićevega doma, vozil in prostorov stranke Resni.ca,« so ob tem zapisali v stranki.

Navajajo tudi, da je bila policija še pred prijetjem Stevanovića seznanjena da ni nobenih elementov kaznivega dejanja, na kar je nakazoval dokument tožilstva.

»Pa je kljub temu zoper Stevanovića po odredbi ministra in predsednika vlade, pompozno odredila pridržanje, ki je trajalo kar 47 ur, opravljala hišne preiskave pred TV kamerami in zasegla vso računalniško opremo, zapiske in ostalo, kar ni imelo nobene zveze s protesti,« izpostavljajo.

Dodali so, da so bili vsi nagovori javnosti vnaprej objavljeni na družbenih omrežjih in da gre za »gre za prvo politično obračunavanje preko represivnih aparatov z določenim politikom in stranko v zgodovini Slovenije«. 

Stevanović napovedal tožbe

Zaradi dogodkov je Stevanović napovedal tožbe, ki sledijo zdaj, ko je postopek zoper njega ustavljen.

»S celotno režimsko torturo je namreč utrpel enormno škodo. Celotno situacijo pa so prenašali tudi vsi mediji, ki so izpostavili tudi njegov dom in družino. Treba bo ugotoviti tudi osebno odgovornost vpletenih, če ne prej, po volitvah,« so sklenili v sporočilu za javnost.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualne predsednice države?

Starejše novice