Slika je simbolična.
Do prometne nesreče je prišlo med priključkoma Celje - center in Dramlje proti Mariboru.

V prometni nesreči, ki se je danes okoli 15. ure zgodila na štajerski avtocesti med priključkoma Celje - center in Dramlje proti Mariboru, je umrl 56-letni češki voznik kombiniranega vozila.

Kot so sporočili s Policijske uprave Celje, je do nesreče prišlo, ker je voznik kombiniranega vozila najverjetneje spregledal, da je 50-letni voznik madžarskega tovornega vozila s priklopnikom, ki je vozil pred njim, zaradi zgostitve prometa upočasnil vožnjo, in je trčil vanj.

56-letni češki voznik je na kraju nesreče poškodbam podlegel.

Avtocesta v smeri proti Mariboru je bila za ves promet dve uri in pol zaprta. Trenutno promet poteka po prehitevalnem pasu.

Reševalni pas lahko rešuje življenja

Ob tem policisti poudarjajo, da se je danes znova pokazalo, da se nekateri vozniki ob prometnih nesrečah na avtocesti še vedno ne razvrstijo tako, da bi vzpostavili reševalni pas, ki je dovolj širok za prihod intervencijskih vozil na kraj.

Vsi moramo vedno upoštevati, da s pravilno razvrstitvijo vozil, ki niso udeležena v prometni nesreči na avtocesti, omogočimo reševalnim vozilom hitrejši dostop do ponesrečencev in s tem povečamo možnost njihovega preživetja, so še pozvali celjski policisti. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice