V požaru, ki je nedavno zajel večstanovanjsko hišo v Melju, je umrl tuj državljan. Je bil za požar kriv poceni polnilnik z bolšjaka? Spregovoril je moški, ki se mu je uspelo rešiti pred ognjenimi zublji.

Na Meljski cesti v Mariboru je v nedeljo, okoli 3.38, izbruhnil hud požar, ki je terjal življenje tujega državljana. Več poklicnih in prostovoljnih gasilskih enot se je z ognjenimi zublji borilo vse do jutranjih ur, požar so pogasili okoli 8. ure zjutraj.

V požaru, ki je uničil več stanovanj, je po nestrokovni oceni nastalo okoli 100 tisoč evrov škode. 

V požaru uničenih več stanovanj, ugasnilo tudi življenje

Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje je ogenj uničil več stanovanj in kompletno ostrešje objekta s kritino površine okoli 20 krat 15 metrov.

V požaru je izgubila življenje ena oseba, eno osebo pa so reševalci Nujne medicinske pomoči Maribor odpeljali v Univerzitetni klinični center Maribor.

»Več stanovalcev je samih zapustilo večstanovanjsko hišo, ena oseba pa je ostala v hiši. Moškemu, tujemu državljanu, ki smo ga našli v hiši, žal ni bilo več pomoči,« so sporočili iz Policijske uprave Maribor. 

Je bil kriv poceni polnilec za telefon?

Za Slovenske novice je spregovoril moški, v čigar stanovanju je zagorelo in povedal svojo zgodbo. Kot je povedal, sumi, da je za požar kriv poceni polnilec za telefon.

»Šlo je za kitajski polnilec, ki sem ga za poceni denar kupil na bolšjaku,« je povedal za omenjeni medij. 

Povedal je tudi, da je ostal brez vsega. Ostal je na cesti, brez strehe nad glavo. »Čakam lahko samo na pomoč socialne službe ali humanitarnih združenj. Za zdaj nimam kam in tudi ne vem, kam naj grem,« je dejal za Slovenske novice.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice