Kolesar se je v trčenju v bližini Maribora tako hudo poškodoval, da je na kraju prometne nesreče umrl.

41-letni moški je včeraj okoli 15.40 kolesaril po lokalni cesti iz smeri Kamnice proti Kungoti. Po besedah mariborskih policistov je v Rošpohu, kjer vozišče poteka v strmem klancu navzdol, s kolesom v levem nepreglednem ovinku zapeljal na nasprotno smerno vozišče, kjer je s prednjim delom kolesa čelno trčil v prednji del osebnega avtomobila, ki ga je nasproti pravilno, po desnem prometnem pasu, v smeri Kamnice, pripeljala 34-letna voznica.

Po trčenju je kolesarja vrglo preko osebnega avtomobila, kjer je ob desnem robu vozišča, gledano v smeri njegove vožnje, obležal hudo poškodovan, so sporočili iz Policijske uprave Maribor. Njegove poškodbe so bile tako hude, da je kljub nudenju zdravniške pomoči, na kraju prometne nesreče nekoliko kasneje umrl.

»Kolesar je pripeljal po klancu navzdol in v levem preglednem ovinku zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v voznico osebnega avtomobila, ki je pravilno pripeljala nasproti,« je po ogledu kraja prometne nesreče pojasnil Matej Vidovič pomočnik komandirja iz Postaje prometne policije Maribor. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice