Fotografija je simbolična.
Policisti so bili včeraj ob 13.27 obveščeni, da v Ložanah gori stanovanjska hiša in da so gasilci že izvozili proti kraju požara.

Med požarom je bil v stanovanjski hiši 82-letni nepokretni moški. Požar je prvi opazil sosed, kmalu za tem še 44-letni sin nepokretnega 82-letnega invalida. Slednji je stekel v gorečo hišo, skušal rešiti očeta, vendar mu to ni uspelo, saj se je nanj deloma zrušil lesen strop.

Ker se je  ob tem lahko telesno poškodoval, se je moral iz hiše umakniti, oče pa je v hiši umrl. Materialna škoda znaša okoli 30.000 evrov.

Stanovanjska hiša je skoraj v celoti pogorela

Požar so dokončno pogasili gasilci. Na kraj požara sta prišla dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je ogled prepustila policiji, in dežurni okrožni državni tožilec. Policisti in kriminalisti so opravili le del ogleda, ki so ga kmalu morali prekiniti, saj se je hiša pričela podirati, občasno je vzplamtel ogenj, ob vsem tem, pa se je tudi stemnilo. Ogled bodo predvidoma nadaljevali danes.

Poškodovanega 44-letnika so z reševalnim vozilom prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer so ugotovili, da je lažje poškodovan, vendar je vseeno ostal na zdravljenju, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice