Huda prometna nesreče se je zgodila v torek zvečer, nekaj pred 21. uro, in sicer tik pred mejnim prehodom Špilje - Šentilj, na avstrijski strani avtoceste.

Po podatkih avstrijske policije, je zaradi hudega trčenja življenje izgubil 42-letni voznik osebnega avtomobila iz Bosne in Hercegovine, povzročitelj prometne nesreče iz Slovenije, ki je vozil pod vplivom alkohola, je težje poškodovan.

Kaj se je zgodilo?

Avstrijski možje v modrem poročajo, da je starejši zakonski par, starosti 63 in 59 let, z najetim vozilom vozil po avtocesti iz Gradca v smeri Špilja. Za njima je vozil 42-letni voznik osebnega vozila iz Bosne in Hercegovine, ki mu je sledil še 31-letni Slovenec v osebnem vozilu. 

Po besedah policije je močno vinjen 31-letni Slovenec naenkrat trčil v vozilo 42-letnika, pri čemer je avtomobil slednjega zasukalo v avtomobil starejšega para in bližnjo betonsko ograjo. 42-letnik je zaradi hudih poškodb umrl, odrejena je sanitarna obdukcija.

31-letnega povzročitelja so težje poškodovanega prepreljali v bolnišnico v Wagni. Starejši par v nesreči ni bil poškodovan.

Avtocesta je bila zaprta vse do 23.40.

Vir: Facebook skupina V živo s slovenskih cest (Matias Čeh)

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice