Blizu mejnega prehoda Gruškovje je ponoči zagorelo vozilo. V prometni nesreči sta bila udeležena osebni avtomobil in vlačilec.

Približno dva kilometra pred Mednarodnim mejnim prehodom Gruškovje, v kraju Stanošina, se je danes ponoči, okoli 2.45, zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl voznik osebnega avtomobila, 66-letni nemški državljan.

»Ta je vozil proti mejnemu prehodu Gruškovje, v Stanošini pa je zaradi neprilagojene hitrosti vožnje trčil v betonsko ograjo desno ob cesti, od koder je vozilo odbilo na nasprotno smerno vozišče in je tam trčil še v nasproti vozečega vlačilca, turških registrskih številk,« pojasnjujejo iz Policijske uprave Maribor. 

Ob trčenju je osebno vozilo zagorelo, voznik pa je v njem umrl. V vozilu je bil sam, v turškem vlačilcu pa sta voznik in sopotnik ostala nepoškodovana. 

Cesta zaprta vse do jutra

Zaradi prometne nesreče je bila cesta proti Gruškovju zaprta za ves promet do 6.57. Promet, ki je sedaj sproščen je bil preusmerjen na bližnje mejne prehode. Policisti nadaljujejo s preiskavo prometne nesreče. 

Gasilci PGD Ptuj in Podlehnik so zavarovali kraj dogodka, pogasili požar, odklopili akumulatorja, s tehničnim posegom izvlekli preminulo osebo iz vozila, nudili razsvetljavo policiji ter posipali cestišče z vpojnimi sredstvi.

V letošnjem letu je na cestah na območju Policijske uprave Maribor v 14 prometnih nesrečah umrlo 15 ljudi. V primerljivem obdobju lanskega leta je v 17 prometnih nesrečah umrlo 19 ljudi. 

*Slika je simbolična.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice