Fotografija je simbolična.
Po poročanju časnika Večer je afera treh ptujskih policistov, vpletenih v ponarejanje zapisnikov o prometnih nesrečah, le dobila epilog. A kakšnega?

V letih 2008 in 2009 naj bi trije ptujski policisti sodelovali z goljufi, ki so lagali o prometnih nesrečah. Policijske uniforme so doslej sicer vsi trije že slekli: Miroslav Lozinšek je po aferi odšel v pokoj, Peter Letonja in Brigita Cvetko pa sta dobila izredno odpoved.

Preiskava se je začela, ko so zavarovalnice opazile številne zahtevke na ista imena. Preiskovalci so zbrali vsaj 23 zapisnikov o prometnih nesrečah z lažno ali prirejeno vsebino. S prirejenimi ali celo namišljenimi prometnimi nesrečami naj bi goljufi zavarovalnice naplahtali za več kot 160.500 evrov. V nekaterih primerih so več goljufij skušali izvesti kar z istim osebnim avtomobilom.

Policisti so bili osumljeni kaznivih dejanj goljufije, zlorabe položaja in uničenja listin. Cvetkova in Letonja sta dejanja sprva zanikala, potem pa krivdo vendarle priznala. Desetletje kasneje je zgodba dobila epilog: dva policista sta dobila pogojno sodbo, za tretjega pa je postopek zastaral.

Cvetkovo jo doletela kazen dve leti zapora s preizkusno dobo treh let, Letonjo pa leto zapora s preizkusno dobo dveh let in plačilo 2.755 evrov protipravne premoženjske koristi. Lozinšek edini krivde ni priznal, očitki zanj so medtem zastarali.
 

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Kaplja (nepreverjen)

In kaj se je zgodilo z pokradenim denarjem?? Je kdo kaj vrnil ali so lahko vse lepo v miru zapravili?? To za novinarja, ki je to spisal očitno sploh ni pomembno!

Starejše novice