Zdravniki so potrdili, da je 86-letna starka, ki je bila žrtev ropa, doživela zlom srca, ki je posledica hudega čustvenega stresa.

Minuli torek je sredi belega dne prišlo do ropa v Beznovcih. Neznanec je vstopil v hišo, zvezal 86-letno žensko in ukradel okrog 200 evrov. Neznanec, ki se je odpeljal s temnejšim vozilom, je še vedno na begu. 
 

Soboški policisti, ki roparja še vedno iščejo, pravijo, da po trenutno razpoložljivih podatkih, smrti pokojne oškodovanke ne morejo povezati z dogodkom ropa. V soboški bolnišnici pa pravijo, da je starka umrla zaradi zlomljenega srca.

Umrla zaradi zloma srca

Starka je v bolnišnico prišla v dokaj resnem stanju, nakazovale so se težave s srcem, ki jih je bilo treba ustrezno diagnosticirati in tudi takoj začeti z intenzivnim zdravljenjem, nam je pojasnil Daniel Grabar, strokovni direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota. Stanje starke je po besedah Grabarja nakazovalo na hude težave s srcem, tekom obravnave pa se je potrdila diagnoza sindroma popuščanja srca oziroma sindrom zlomljenega srca
 

»Mi lahko zaključimo, da so takšna stanja največkrat posledica hudega čustvenega stresa, ki se je zgodil v nekem obdobju, preden se je to stanje razvilo,« pravi Grabar in dodaja, da bodo morali strokovnjaki ugotoviti ali je res šlo za neposredno povezavo z ropom.

Največkrat je v takšnem stanju težava hud duševni oziroma čustveni pretres, ki predvsem pri ženskih osebah lahko privede do tako hudega stanja, ki zna biti za bolnika tudi usodno, še zaključi Grabar. 

Policisti so pred dnevi javnosti posredovali sliko fotorobota neznanega storilca in pozvali javnost k pomoči pri izsleditvi nasilnega roparja. Policisti še vedno pozivajo vse, ki bi imeli kakršnekoli informacije o kaznivem dejanju, da jih o tem obvestijo na telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon 080 1200.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice