Foto: Sebastijan Jančar
Mobilne in druge elektronske naprave, ki so jih vlomilci odnesli iz Telekoma v nakupovalnem središču Maximus, so vrnili oškodovancu.

Policisti so minuli ponedeljek obravnavali vlom v trgovino z mobilnimi telefoni na Ulici Štefana Kovača v Murski Soboti. Pozneje so v mestu opazili naključno vozilo, ki se na znake policistov ni zaustavilo in je zapeljalo na avtocesto v smeri Lendave.

Vozilo se je na avtocesti zaustavilo, osebe pa so pobegnile iz vozila.

Kot so zdaj sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota, je bilo z ogledom kraja kaznivega dejanja in vozila, ki so ga vlomilci pustili na kraju, ugotovljeno, da so storilci pred vlomom v trgovski center v naselju Černelavci odtujili dve različni registrski tablici, ki so ju namestili na vozilo.

»Najmanj trije neznani storilci so nato vlomili v trgovski center, kjer so odtujili več različnih mobilnih in drugih elektronskih naprav v skupni vrednosti okrog 155.000 evrov. Pri ogledu vozila so bili najdeni odtujeni predmeti, ki so že bili vrnjeni oškodovancu. Z načinom storitve so neznani storilci povzročili okrog 6.000 evrov škode na in v objektu,« so sporočili murskosoboški policisti.

Med zbiranjem obvestil je bila po dveh urah od storjenega kaznivega dejanja sicer odvzeta prostost tudi trem osebam, ki pa jih kriminalisti niso mogli povezati z opisanim kaznivim dejanjem, zato so bile osebe izpuščene.

Kriminalisti in policisti Policijske uprave Murska Sobota nadaljujejo s preiskavo kaznivega dejanja.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice